POLITIKA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I KOLAČIĆIMA

 

Hvala vam što kupujete posredstvom www.imade.shop. Ova Politika o zaštiti privatnosti i kolačićima daje Vam informaciju o tome kako Platforma imade.shop obrađuje Vaše podatke. Ona se odnosi na našu web stranicu (uključujući imade.shop, i ostale podstranice istog sajta), koja je vlasništvo, te koje stavlja na raspolaganje, kontroliše, upravlja, održava i/ili hostuje IMADE D.O.O, društvo s ograničenom odgovornošću koje je osnovano i postoji u skladu sa zakonima Srbije sa sedištem na adresi Bulevar Zorana Đinđića 12e, („Platforma imade.shop“ ili “imade.shop” ili „IMADE d.o.o“ ili „mi“ ili „nas“). Saglasni ste da Vaše korišćenje Usluga definisanih u Uslovima koriscenja, znači da ste pročitali i da ste saglasni s ovom Politikom o zaštiti privatnosti i kolačićima i našim Uslovima korišćenja. Ukoliko niste saglasni s našom Politikom o zaštiti privatnosti i kolačićima i našim Uslovima korišćenja ne smete da koristite naše Usluge. Molimo da pažljivo pročitate ovu Politiku o zaštiti privatnosti i kolačićima, jer ona utiče na Vaša zakonska prava, uključujući i Vaše pravo da tužite imade.shop.

 

Kako možete da čitate ovu Politiku o zaštiti privatnosti i kolačićima: Nudimo vam različite opcije za čitanje ove Politike o zaštiti privatnosti i kolačićima. Prvo, u ovom odeljku možete naći osnovne informacije. Zatim smo ovu Politiku o zaštiti privatnosti i kolačićima razvrstali po temama koje su relevantne za Vas i podelili je u zasebna poglavlja.

 

Na koje Usluge i ponude se odnosi ova Politika o zaštiti privatnosti i kolačićima: imade.shop obrađuje Vaše podatke na sličan način kao i za većinu naših Usluga. Ova Politika o zaštiti privatnosti i kolačićima se stoga primenjuje na sve koristi i Usluge koje nudimo našim klijentima. Ovo je tačno bez obzira da li to radimo preko web stranice, aplikacije, u transakcijama, preko telefona, na društvenim događajima ili preko društvenih mreža ili drugih kanala. Radi lakšeg razumevanja, upotrebljavamo izraz „Usluge“ da bi rezimirali ovaj „redovan slučaj“.

 

Iz ove Politike zaštite privatnosti saznaćete:

 

-        Ko je Rukovalac

-        Koje podatke čuva imade.shop;

-        Šta radimo s podacima i za šta su oni potrebni;

-        Koja prava i opcije u vezi zaštite podataka imate;

-        Koje tehnologije i podatke koristimo da bi personalizovali i koordinirali naše Usluge kako bi Vam ponudili sigurno, jednostavno, kvalitetno i individualno iskustvo pri kupovini;

-        Koje tehnologije i podatke koristimo za reklamiranje, uključujući „tracking“ (praćenje robe) i podataka koje koristimo za reklamiranje, uključujući tehnologije „tracking-a“ koje korisitmo.

 

Ukoliko imate pitanja koja se odnose na Politiku o zaštiti privatnosti i kolačićima ili  uopšte na temu iz zaštite podatka u društvu IMADE d.o.o., možete u svako doba da kontaktirate našeg službenika za zaštitu podataka ili službu imade.shop za odnose sa klijentima.

 

1.              Rukovalac

 

Rukovalac podacima koji se prikupljaju preko naše platforme je IMADE d.o.o., društvo s ograničenom odgovornošću, upisano u Registar privrednih subjekata Republike Srbije, sa matičnim brojem 21607967, sa registrovanim sedištem na adesi Bulevar Zorana Đinđića 12e, Beograd - Novi Beograd.

 

2.     PRAVNI OSNOV OBRADE

 

Vaše lične podatke obrađujemo na sledećim pravnim osnovima:

 

1.     dali ste pristanak na obradu Vaših podataka u skladu sa čl. 12, stav 1, tačka 1 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti;

2.     obrada je potrebna za izvršenje ugovora o prodaji robe zaključenog sa Prodavnicom putem našeg sajta, ili za preduzimanje radnji, na Vaš zahtev, pre zaključenja ugovora, u skladu sa čl. 12, stav 1, tačka 2 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti;

3.  obrada je neophodna u cilju poštovanja pravnih obaveza Rukovaoca, ili u cilju izvršenja zakonom propisanih ovlašćenja Rukovaoca, u skladu sa čl. 12, stav 1, tačke 3 i 5 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti;

4.     obrada je potrebna radi ostvarenja legitimnih interesa Rukovaoca ili treće strane, osim kad nad takvim interesima pretežu Vaši interesi ili osnovna prava i slobode koji zahtevaju zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa čl. 12, stav 1, tačka 6 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti;

 

3.              Koje podatke obrađuje imade.shop?

 

imade.shop vam nudi široki spektar usluga, koje takođe možete da koristite na mnogobrojne načine. Zavisno od toga da li nas kontaktirate on-line, preko telefona ili drugačije i zavisno od toga koje usluge koristite, različiti podaci iz raznih izvora mogu da budu predmet obrade. Vi obezbeđujete značajan deo podataka koje obrađujemo kada koristite naše usluge ili nas kontaktirate, na primer, kada se registrujete i saopštite Vaše ime ili e-mail adresu ili adresu. Međutim, mi takođe dobijamo dodatne podatke o tehničkom uređaju i podatke o pristupu sistemu, koji se automatski skupljaju kada komunicirate s našim uslugama. To može da bude, na primer, informacija o uređaju koji koristite. Prikupljamo i druge podatke korišćenjem sopstvenih analiza podataka (npr. u okviru studija istraživanja tržišta i ocene klijenata). Takođe možemo da dobijemo podatke o vama od trećih lica, prilikom pristupanja našem sajtu putem društvenih mreza ili Google naloga.

 

Kada govorimo o „Vašim podacima“, mislimo na lične podatke. To obuhvata sve informacije koje nam omogućuju da Vas odmah identifikujemo ili kombinovanjem s drugim informacijama. Primeri: Vaše ime, broj Vašeg telefona, Vaš broj kao klijenta, brojevi porudžbina ili Vaša e-mail adresa. Sve informacije koje ne mogu da se upotrebe da bi Vas identifikovali (čak i kombinovanjem sa drugim podacima) klasifikuju se kao podaci koji nisu lični. Podaci koji nisu lični označavaju se i kao anonimni podaci. Ako kombinujemo Vaše lične podatke s anonimnim podacima svi podaci u ovom zapisu (u bazi podataka) smatraju se ličnim podacima. Ukoliko uklonimo Vaše lične podatke iz informacije ili zapisa u bazi podataka o Vašoj ličnosti, preostali podaci u zapisu se više ne smatraju ličnim podacima. Ova procedura se naziva anonimizacija.  Primenjuje se sledeće opšte pravilo: Ako zahtevamo da nam saopštite određene lične podatke, svakako da to možete da odbijete. Vi odlučujete koje informacije ćete da nam saopštite. Mi, međutim, možemo da ne budemo u mogućnosti da Vam pružimo željene usluge (makar ne u optimalnoj varijanti). Na primer, paket Vam neće biti isporučen ako nam ne saopštite adresu za isporuku. Ukoliko se zahteva određena informacija u vezi usluge (obavezna informacija), obavestićemo Vas tako što ćemo tu informaciju da označimo na odgovarajući način.

 

3.1.         Informacija o profilu

 

Informacija o profilu je lična i demografska informacija o Vama (takozvani glavni podatak), pored Vaših ličnih interesovanja, koja delite s nama kada se registrujete za klijentov Internet nalog. Podaci o Vašem profilu uključuju, pored ostalog, na primer:

 

-        Vaše ime i prezime;

-        Vaše kontakt podatke;

-        Vaše preferencije, na primer, u pogledu brendova, vrste proizvoda ili stilova;

-        Demografske informacije kao što je Vaš pol, uzrast i mesto prebivališta,

 

Obavezni podaci su obično Vaše ime i prezime, Vaša e-mail adresa i lozinka koju sami birate. Vaša e-mail adresa i lozinka će kasnije biti Vaši podaci za prijavljivanje kao korisnika u sistem.

 

Takođe, mogu da se zahtevaju i drugi obavezni podaci za korišćenje Usluga kojima je pristup ograničen, koje se naplaćuju ili su personalizovane, kao što je Vaš datum rođenja ili Vaš pol ili oznaka pola (npr. da bi mogli da Vas prebacimo na konkretnu stranicu platforme imade.shop za Vaš pol) ili na Vaše omiljene brendove ili  modne stilove.

 

Podaci o profilu takođe mogu da uključe dodatne informacije o Vama i Vašim interesovanjima. Oni mogu da budu prikupljeni u procesu registracije za uslugu, ili naknadno. To je slučaj, na primer, ako kasnije dobrovoljno dodate  informacije o Vašem profilu ili želite da koristite Vaš klijentski korisnički internet nalog da se registrujete za uslugu koja zahteva dodatne obavezne podatke.

 

3.2.         Podaci za kontakt

 

Ako nas kontaktirate, mi prikupljamo vaše podatke. Zavisno od toga kako nas kontaktirate, (npr. preko telefona ili e-maila), Vaši kontakt podaci mogu da uključe Vaše ime i prezime, poštansku adresu, brojeve telefona, brojeve faksa, e-mail adrese, podatke o Vašim profilima na društvenim mrežama (na primer dobijemo Vašu Fejsbuk identifikaciju ako nas kontaktirate preko Fejsbuka), korisnička imena i slične podatke za kontakt.

 

3.3.         Podaci o kupovini

 

Ukoliko nešto naručite ili kupujete sa web stranice imade.shop, mi prikupljamo Vaše podatke o kupovini. Zavisno od vrste kupovine i statusa obrade porudžbine, podaci o kupovini mogu da uključe sledeće informacije:

 

-        Broj porudžbine i podatke o porudžbini (podaci  koji se odnose na odgovor na ponudu i dr.);

-        Podatke o kupljenim artiklima (brend, naziv, veličina, boja, cena itd.);

-        Informacija o načinu plaćanja;

-        Adresa za isporuku i fakturisanje;

-        Poruke i saopštenja koja se odnose na kupovine (npr.obaveštenje o storniranju porudžbine, reklamacije i poruke službi za odnose sa kupcima);

-        Status isporuke i plaćanja, npr. „izvršeno“ ili „ekspedovano“;

-        Informacija o vraćanju,  npr. „uspešno okončano“;

-        Informacija o davaocima usluga koji su uključeni u izvršavanje ugovora (za porudžbine za kupovinu navođenje brojeva pod kojima su pošiljke otpremljene od strane Službi za slanje pošiljki).

 

3.4.         Podaci o plaćanju

 

Nudimo Vam uobičajene načine plaćanja putem online maloprodaje-uz mogućnost plaćanjem pouzećem, plaćanje kreditnim karticama.

 

Ukoliko ste kao način plaćanja izabrali platnu karticu bićete preusmereni na stranicu pružaoca platnih usluga - iPay See d.o.o. Na tom sajtu vršite unos podataka Vaše platne kartice. Iz sigurnosnih razloga, podaci o Vašoj platnoj kartici su vidljivi samo pružaocu platnih usluga kao procesoru kartica, pa se kompletan proces naplate obavlja na stranicama pružaoca platnih usluga. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi.

 

 

IMADE D.O.O, sa registrovanim sedištem na adresi Bulevar Zorana Đinđića 12e, nije odgovoran za izvršenje plaćanja u vezi svih privatnih kupovina preko platforme imade.shop i drugih Usluga koje naplaćuje imade.shop. Za sve probleme prilikom online plaćanja, molimo da nas kontaktirate na support@imade.shop ili na adresu Bulevar Zorana Đinđića 12e, 11000 Beograd.

 

Korišćenjem platforme  izjavljujete da ste obavešteni i da ste saglasni da se podaci o ličnosti dostave instituciji elektronskog novca iPay See d.o.o., koja može podatke o ličnosti da obradi za svrhe izvršenja platne transakcije, a u cilju ispunjavanja zakonskih i drugih propisa, naročito onih koji uređuju poslovanje institucije elektronskog novca, koja u sebi uključuje obaveza izveštavanja državnog organa, provere klijenata sa aspekta sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma i upravljanja rizicima.

 

3.5.         Informacije o interesovanjima

 

Kada stupite u vezu sa našim Uslugama, nastaju podaci koje koristimo da bi utvrdili koji sadržaji, teme, proizvodi, vrste proizvoda, brendovi ili stilovi Vas interesuju. Na primer, možemo da koristimo podatke o kupovini, sadržaj spiska želja i Vaš uzrast (ukoliko nam je ta informacija dostupna) i vršimo poređenje sa korisnicima sličnih osobina da bi utvrdili koji stilovi i kategorije proizvoda Vas interesuju. Na taj način možemo da prikažemo proizvode koji će Vam verovatno biti najbitniji kada sledeći put budete vršili pretraživanje.

 

Zajedno s interesovanjima koja ste nam direktno saopštili, možemo da utvrdimo Vaša interesovanja iz drugih podataka koje smo prikupili. Ukoliko, na primer, više puta posećujete određenu oblast na platformi imade.shop, možemo da izvedemo zaključak o Vašim interesovanjima iz Vaših podataka nakon pristupa sajtu pomoću analize korišćenja (npr. možemo da zaključimo da ste možda zainteresovani za nakit ako često posećujete kategoriju „nakit“ ili naručujete proizvode iz te kategorije).

 

U tom cilju, takođe dobijamo demografske i statističke informacije o našim korisnicima od naših spoljnih partnera (kao što je Vaš uzrast, pol, region), kao i informacije o uređaju, podacima o pristupu i interesovanjima. Vodimo računa da naši partneri imade.shop  pružaju samo kumulativne, šifrovane i anonimne podatke kako ne bi mogli  da prenesemo podatke bilo kom pojedincu, naročito ne određenom korisniku. Ova informacija može da nam pomogne da bolje razumemo naše korisnike, možda u okviru analize strukture klijenata i segmentacije korisnika.

 

Dodatne informacije o obradi Vaših podataka za reklamne svrhe možete da nađete pod naslovom „Kako imade.shop koristi moje podatke za marketing?“.

 

3.6.         Poruke, sadržaj konverzacije

 

Ako sa nama komunicirate u vezi proizvoda (npr. ocene proizvoda), preko formulara za kontaktiranje ili drugog sredstava komuniciranja, mi sakupljamo sadržaj Vaših poruka.

 

Možemo da prosledimo Vaše poruke službi nadležnoj za Vaše upite, tj. Prodavnicama. Ukoliko se Vaše poruke prosleđuju drugom privrednom društvu (npr. ako nam date povratnu informaciju o proizvođaču proizvoda), svakako da imate mogućnost da nam saopštite da isključivo imade.shop može da koriste podatke. Ukoliko je to slučaj, nećemo da prosledimo Vaše informacije nadležnoj službi ili ćemo to da učinimo bez Vaših ličnih podataka, pod uslovom da Vaše kupovine mogu biti obrađene na ovaj način.

 

Ukoliko nam šaljete poruke za druge korisnike preko funkcija koje su obezbeđene u tu svrhu (nrp. ocena proizvoda), možemo da ih objavimo  u okviru naših Usluga.

 

     Snimanje telefonskih razgovora: Telefonski razgovori, na primer preko naše korisničke linije biće snimljeni samo uz Vašu saglasnost za svrhe navedene u Vašoj saglasnosti (npr. obezbeđenje kvaliteta, za svrhe obuke). Saglasnost za snimanje razgovora je, naravno, dobrovoljna. Možete da povučete saglasnost u svako doba sa dejstvom za ubuduće, na primer tako što ćete zahtevati od službenika na telefonskoj liniji da prestane sa snimanjem razgovora. Dodatne informacije možete da nađete u odeljku pod naslovom „Koja su moja prava na zaštitu ličnih podataka?“.

 

imade.shop takođe koristi Usluge društvenih mreža kao što su Facebook, Instagram, Tik Tok, Pinterest, Youtube i Twitter da bi komunicirao sa klijentima i korisnicima. Koristimo ove popularne platforme da bi Vam ponudili dalji kontakt i opcije informisanja pored naših internih kanala za komunikaciju. Molimo obratite pažnju, međutim, da nemamo nikakav uticaj na uslove korišćenja društvenih mreža i usluga koje one nude, i imamo samo ograničeni uticaj na njihovu obradu podataka. Stoga Vas molimo da pažljivo proverite koje lične podatke delite s nama preko društvenih mreža. Ne možemo da utičemo na ponašanje operatera društvenih mreža, drugih korisnika ili trećih lica koji sarađuju s operaterima društvenih mreža ili takođe koriste ove usluge.

 

3.7.         Podaci sa društvenih mreža

 

Funkcije društvenih mreža mogu da budu integrisane s Uslugama imade.shop. To može da uključi Messenger Usluge ili prijavljivanje korisnika u sistem „login“, kao što je „prijavite se na Facebook“. Ako aktivirate ili koristite ove funkcije i član ste određene društvene mreže, možemo da dobijemo podatke od njihovih operatera koji nam omogućuju da Vas identifikujemo.

 

Od društvenih mreža obično dobijamo sledeće podatke:

 

-        Informaciju o Vašem javnom profilu (npr. ime i prezime, slika profila);

-        Informaciju o vrsti uređaja koji koristite;

-        Identifikacioni broj internet naloga Vašeg profila kod određene društvene mreže (npr. Identifikacioni podaci na Facebook-u).

 

Nećemo da primamo nikakve podatke od davalaca Internet usluga društvenih mreža koji bi mogli da se iskoriste da budete identifikovani ili da budete kontaktirani izuzev ako ste za to dali Vašu saglasnost.

 

U vezi sa reklamiranjem preko društvenih mreža generalno primamo samo opšte demografske informacije i informacije koje se odnose na interesovanja korisnika kako bi naše reklamne poruke bile što efikasnije, npr. da je određenu reklamnu poruku kliknuo čovek iz Rima starosti između 25 i 34 godina koji je zainteresovan za kupovinu i odeću. Ova informacija i ove procene potiču od operatera društvene mreže.

 

Detaljnije informacije možete da pronađete u uslovima korišćenja i politici zaštite privatnosti konkretne društvene mreže.

 

Molimo da takođe uzmete u obzir obaveštenje o obradi podataka sa društvenih mreža u vezi sa funkcijama društvenih mreža u odeljku pod naslovom “Informacije o web stranicama i aplikacijama”.[B1] 

 

     imade.shop sada koristi Facebook uslugu Messenger i pomoćne programe/prijavljivanje korisnika za rad u sistemu, sledećih društvenih mreža:

 

-        Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). Možete da nađete link do Facebook-ove Politike zaštite privatnosti ovde: Facebook’s privacy policy.

-        Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA (“Twitter”). Možete da nađete link do Twitter-ove Politike zaštite privatnosti ovde: Twitter’s privacy policy.

-        Pinterest Inc., 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, USA (“Pinterest”). Možete da nađete link do Pinterest-ove Politike zaštite privatnosti ovde: Pinterest’s privacy policy.

-        Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Možete da nađete link do Google-ove Politike zaštite privatnosti ovde: Google’s privacy policy. 

 

3.8.         Podaci o sajtu

 

Za posebne svrhe, takođe skupljamo podatke o sadašnjoj lokaciji Vašeg uređaja kada koristite naše Usluge. Za to se koriste dve različite tehnologije.

 

Ukoliko potvrdite lokaciju Vašeg uređaja za Usluge web stranice ili drugi on-line servis koji pruža društvo imade.shop, imade.shop obrađuje podatke o lokaciji koje je prikupio Vaš uređaj i koji su nam dati kako bi Vam pružili posebne Usluge vezane za lokaciju.

 

Primer: Neke od naših aplikacija pokazuju Vam prodavnice u Vašoj oblasti i predlažu proizvode koji odgovaraju Vašoj sadašnjoj lokaciji.

 

Takođe prikupljamo podatke o lokaciji sa IP adrese Vašeg uređaja (sve do nivoa grada). U tu svrhu koristi se anonimizirana IP adresa skraćena na tri karaktera. Stoga, ona ne može da se iskoristi za identifikaciju Vaše internet veze ili uređaja.

 

Šta su IP adrese: Svaki uređaj povezan sa internetom mora da ima dodeljen nedvosmisleni broj koji se sastoji od više karaktera, (primer: 193.99.144.85). To se naziva IP adresa. Prva tri karaktera IP adrese se obično dodeljuju određenom regionu ili davaocu Internet usluga. Približna lokacija internet veze se stoga može utvrditi na osnovu IP adrese.

 

Ovu proceduru (takozvana geolokalizacija) koristimo mi kao i mnoge druge on-line prodavnice, na primer da bi otkrili prevaru ili sumnjive narudžbine (npr. može da bude sumnjivo u određenim situacijama ako se narudžbina s Vašeg korisničkog naloga koristi IP adresom iz zemlje iz koje ranije nikada niste dali nijednu porudžbinu).

 

3.9.         Fotografije i drugi lični sadržaji

 

Neke od naših podstranica na sajtu nude Vam mogućnost da sa karakterističnim uslugama personalizujete Usluge (npr. učitavanjem slike profila). Navedena obrada vrši se isključivo na osnovu Vašeg pristanka i to ukoliko dobrovoljno sami uploadujete fotografiju. Napominjemo da će navedena fotografija biti obrisana i nećemo je čuvati nakon brisanja profila.

 

3.10.      Informacije za kampanje i  ankete

 

Ukoliko učestvujete u kampanji (npr. takmičenju) ili anketi (npr. istraživanju zadovoljstva kupaca za svrhe istraživanja tržišta) koju nudi imade.shop, tražićemo Vaše lične podatke.

 

Na primer, ako učestvujete na takmičenju generalno ćemo tražiti od Vas da nam kažete Vaše ime i prezime i e-mail adresu kako bi mogli da Vas obavestimo ako pobedite i da obezbedimo da svaki učesnik samo jednom učestvuje u takmičenju.

 

Možemo da od Vas tražimo dodatne informacije za određene kampanje i ankete. To može da bude slučaj, na primer, ako vodimo kampanju sa partnerom ili prodavnicom kome su potrebne informacije o Vama da bi Vam dodelio nagradu. U takvim slučajevima mi ćemo, međutim, uvek da Vas posebno obavestimo o informacijama koje se traže i kako ih koristimo.

 

3.11.      Prijave za posao

 

imade.shop koristi centralizovani sistem za objedinjeno razmatranje prijava za posao da bi preuzeo i obradio prijave za posao.

 

3.12.      Podaci o uređaju i pristupu sistemu

 

Kada se koriste on-line Usluge, neizbežno je da će da nastanu tehnički podaci koji se obrađuju kako bi se obezbedile funkcije i sadržaj koji su ponuđeni i da isti budu  prikazani  na Vašem uređaju. Ove podatke zajedno nazivamo „Podaci o uređaju i pristupu sistemu“. Podaci o uređaju i pristupu sistemu nastaju svaki put kada koristite on-line usluge.

 

S jedne strane, imade.shop  prikuplja podatke o uređaju i pristupu sistemu od on-line Usluga i Usluga elektronske trgovine koje nudi sam imade.shop. S druge strane, imade.shop  može da primi podatke o uređaju i pristupu sistemu od on-line Usluga i Usluga mobilne elektronske trgovine koje pružaju druge kompanije ako su one partneri društva imade.shop u reklamiranju ili učestvuju u istim on-line reklamnim mrežama (tj. „Google reklamna mreža“). Dodatne informacije možete da nađete u odeljku „Kako imade.shop koristi moje podatke za reklamiranje?“.

 

Podaci o uređaju i pristupu sistemu uključuju sledeće kategorije:

 

-        Identifikacioni podaci (ID-identifikator), kao što je ID sesije, ID kolačića, nedvosmisleni ID brojevi uređaja (npr.Google reklamni ID, Apple Ad ID), ID naloga trećih lica (ako koristite društvene pomoćne programe ili prijavljivanje korisnika u sistem ili plaćate preko PayPal-a) kao i druge uobičajene internet tehnologije, da bi olakšali prepoznavanje Vašeg web čitača, Vašeg uređaja ili određene instalacije aplikacije.

-        Podaci o pristupu sistemu automatski se prenose od strane aplikacija i web čitača kad god pristupite web serverima i bazama podataka (u okviru takozvanih HTTP zahteva). Ovo je standardizovana informacija o traženom sadržaju (kao što je naziv i vrsta preuzete datoteke) kao i dodatne informacije o pristupu serveru (kao što je količina podataka koji se prenose i kodovi grešaka), na Vašem uređaju (npr. vrsta uređaja, operativni sistem, verzije softvera, identifikacije uređaja, IP adrese, prethodno posećeni sajt i vreme pristupa).

 

4.              U koje svrhe imade.shop  koristi moje podatke?

 

imade.shop obrađuje Vaše podatke u skladu sa svim važećim zakonima o zaštiti ličnih podataka. Pridržavamo se principa zakona o zaštiti podataka kada obrađujemo Vaše lične podatke. Stoga, generalno, obrađujemo Vaše podatke samo za svrhe koje smo Vam objasnili u ovoj Politici zaštite o privatnosti i kolačićima ili koje smo podelili kada prikupljamo podatke. To su uglavnom podaci o kupoprodaji i nabavljanju, personalizaciji i razvoju kao i o bezbednosti naših Usluga. Takođe, koristimo Vaše podatke u okviru strogih evropskih zakona o zaštiti podataka, ali takođe i za ostale svrhe kao što je razvoj proizvoda, naučno istraživanje (naročito u oblastima kao što mašinsko učenje, veštačka inteligencija i duboko učenje) i istraživanje tržišta, radi optimizacije poslovnih procesa, dizajna aplikacije zasnovanog na potrebama za našim Uslugama i personalizovano reklamiranje.

 

U ovom poglavlju, takođe Vas informišemo o pravnom osnovu na temelju kog obrađujemo podatke za individualne svrhe. Zavisno od pravnog osnova za našu obradu vaših podataka, možete da imate dodatna prava na zaštitu ličnih podataka pored trajnih prava kao što je pravo na informisanost. Na primer, u pojedinačnim slučajevima imate pravo da prigovorite obradi Vaših podataka. Dodatne informacije možete naći u odeljku „Koja su moja prava na zaštitu ličnih podataka?“

 

4.1.         Obrada podataka o kupoprodaji i davanje on-line, lokalnih i personalizovanih Usluga

 

Vaše podatke obrađujemo u potrebnom obimu da bi izvršili ugovore i da bi pružili i izvršili dalje Usluge koje zahtevate, kako je opisano u ovoj Politici o zaštiti privatnosti i kolačićima. Ciljevi potrebne obrade podataka zavise stoga od cilja ugovora koji smo s Vama zaključili (uključujući naše Uslove korišćenja i svih posebnih uslova korišćenja usluga ili uslova korišćenja) ili Usluga koje zahtevate. Najvažniji ciljevi su:

 

-        Davanje, personalizacija i forma naših Usluga zasnovanih na potrebama, (uključujući konkretnu web stranicu, aplikaciju i druge funkcije).

-        Izvršenje kupoprodajnih ugovora i usluga službe za odnose sa klijentima uključujući obradu otpreme i plaćanja, rešavanje reklamacija kao i obradu podataka o vraćenoj robi, reklamacijama i zahtevima po osnovu garancije.

-        Slanje poruke, izveštaja, internet biltena i drugih direktnih komunikacija utoliko koliko su sastavna komponenta naših ugovornih Usluga ili Usluga koje ste zahtevali.

-        Garancija opšte bezbednosti, operabilnosti i stabilnosti naše usluge uključujući odbranu od napada.

-        Nereklamno komuniciranje s Vama o tehničkim, bezbednosnim ili relevantnim pitanjima koja se odnose na ugovor (npr. upozorenje na prevarne radnje, blokada internet naloga ili izmene ugovora).

-        Zaključenje ugovora preko naše trgovinske platforme.

-        Izdavanje, otkup, isporuka vaučera imade.shop.

-        Organizovanje kampanja i takmičenja.

 

Pravni osnov:

Ukoliko se cilj odnosi na ispunjenje ugovora koji je s Vama zaključen ili na davanje usluge koju ste zahtevali, pravni osnov je Vaš pristanak i član 12 stav 1 tačka 2) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 87/2018 – „Zakon“), kao i član 6 stav 1 tačka (b) Opšte uredbe o zaštiti podataka o ličnosti Evropske Unije (General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 „GDPR“) jer se cilj odnosi na ispunjenje ugovora zaključenog s Vama ili na davanje usluge koju ste zahtevali. Inače, pravni osnov je i član 12 stav 1 tačka 6) Zakona , kao i član 6 stav 1 tačka (f) GDPR-a, na osnovu kog možemo da koristimo Vaše lične podatke za gore navedene svrhe ukoliko to smatramo neophodnim za naše legitimne ciljeve.

 

4.2.         Personalizacija kupovine

 

Vaše podatke obrađujemo radi davanja komfornih i korisnih Usluga koje odgovaraju i koje je moguće izvršiti u skladu sa Vašim potrebama i interesovanjima. Obzirom da opseg platforme imade.shop obuhvata stotine proizvoda i desetine prodavnica, neophodno je da Vam prezentiramo naš sadržaj i ponude na način zasnovan na potrebama kako bi mogli da nađete proizvode za koje ste stvarno zainteresovani.  To zahteva evaluaciju za konkretnog korisnika o relevantnosti proizvoda i sadržaja.

 

Da bi personalizovali kupovinu na platformi imade.shop koristimo podatke o uređaju i pristupu sistemu koje prikupljamo radi analize korišćenja. Pored navedenog, takođe koristimo podatke o uređaju i pristupu sistemu koje dobijemo od partnera koji se reklamiraju, kada posećujete platformu imade.shop. Ukoliko ste prijavljeni na mrežu s Vašim korisničkim internet nalogom dok posećujete platformu imade.shop, takođe koristimo podatke o profilu, podatke o interesovanjima, i podatke o kupovini da bi personalizovali Vaše iskustvo iz kupovine. Ovaj oblik personalizacije kupovine nazivamo optimizacija na mreži. Samo takva optimizacija kupovine nam dozvoljava da Vam prezentiramo odgovarajuće rezultate pretrage, sugestije za proizvode, preporuke u vezi stila i druge sadržaje koji odgovaraju Vašim stvarnim interesovanjima. Bez takve personalizacije kupovine koja se danas standardno obavlja preko mnogih on-line prodavnica, Vaša potraga za odgovarajućim proizvodima bila bi nepraktična i prolongirana, a korisnost našeg asortimana za Vas bi bila manja. Personalizacija kupovine, naravno, Vas ne sprečava da pristupite svim sadržajima. Ona Vam, međutim, dopušta da brže vidite sadržaj koji je za Vas relevantniji.

 

Pravni osnov:

Ako se obrada podataka za gornje svrhe vrši s Vašom saglasnošću, pravni osnov za obradu Vaših ličnih podataka za personalizaciju kupovine u okviru personalizovanih Usluga je član 12 stav 1 tačka 2) Zakona, kao i član 6 stav 1 tačka (b) GDPR-a. Pravni osnov za obradu vaših ličnih podataka u okviru optimizacije na mreži je član 12 stav 1 tačka 6) Zakona , kao i član 6 stav 1 tačka (f) GDPR-a, na osnovu koje su naši legitimni interesi sadržani u gore navedenim ciljevima.

 

4.3.         Istraživanje, mašinsko učenje i veštačka inteligencija

 

Lične podatke prikupljene od naših klijenata obrađujemo radi naučnog istraživanja u oblastima relevantnim za imade.shop. To uključuje naročito oblasti istrživanja kao što su mašinsko učenje, veštačka inteligencija, obrada prirodnog jezika i duboko učenje. Pretraga na platformi imade.shop se koncentriše na rešenja za realne, svakodnevne probleme u kupovini i njena svrha je da posluži poboljšanju i razvoju postojećeg asortimana Usluga. Na taj način, na primer, možemo da razvijemo aplikacije koje sugerišu proizvode ciljane shodno Vašim interesovanjima, i potrebama i da prepoznamo stilove i odredimo proizvode koji odgovaraju Vašim potrebama.

 

Postupajući kako je navedeno, naravno da poštujemo priznate standarde zaštite naučnih podataka. To takođe znači da obrađujemo Vaše lične podatke samo na sumaran način, u anonimiziranom ili pseudomimiziranom obliku u svrhu istraživanja, na primer, zamenom svih podataka koji mogu da se identifikuju kao što je Vaše ime i prezime sa drugim vrednostima.

 

Istraživanje kod imade.shop uključuje sledeće ciljeve:

 

-        Razvoj procedura mašinskog učenja s davanjem procena, prognoza i analize potreba i interesovanja naših korisnika.

-        Razvoj tehničkih rešenja za realne probleme klijenata s kojima se naša specijalizovana odeljenja i proizvođači artikala svakodnevno susreću u svom poslovanju (npr.teškoće u pronalaženju odgovarajućih proizvoda, umanjenje verovatnoće za loše kupovine, promena veličine).

-        Razvoj tehničkih rešenja za optimizaciju poslovanja i logističkih procesa.

-        Razvoj tehničkih rešenja koja olakšavaju poboljšanje i razvoj personalizacije kupovine i sprečavanje prevarnih radnji.

-        Registrovanje patenata i objavljivanje stručnih članaka.

-        Učešće u istraživačkoj zajednici i saradnja s akademskim partnerima.

 

Pravni osnov:

 

Ako se obrada podataka za gornje svrhe vrši s Vašom saglasnošću, pravni osnov za obradu Vaših ličnih podataka u okiru istraživačkih ciljeva opisanih iznad, nalazi se u članu 12 stav 1 tačka 6) Zakona, kao i članu 6 stav 1 tačka (f) GDPR-a, s tim da su naši legitimni interesi sadržani u gore navedenim ciljevima.

 

4.4.         Sprečavanje prevara i izbor načina plaćanja

 

Zaštita od prevarnih radnji

 

Da bi se borili protiv rizika povrede bezbednosti podataka o ličnosti, podaci koji se odnose na korisnike naših Usluga se tokom prenosa šifriraju. To se odnosi i na naručivanje i na registrovanje za klijentov Internet nalog. Za ovo koristimo sistem kodiranja Protokol bezbednog prenosa-SSL (Secure Socket Layer). Šifrovanje sprečava trećim licima da vide podatke. Da bi pružili dodatnu zaštitu od spoljnih napada, oslanjamo se na specijalne bezbednosne tehnologije koje stalno proveravaju naše sisteme i identifikuju i izveštavaju o anomalijama. Takođe koristimo tehničke i organizacione mere da bi obezbedili naše sisteme od štete, uništenja, neovlašćenog pristupa mreži ili deljenja ličnih podataka klijenata od strane neovlašćenih lica. Na ovaj način želimo da rizik neovlašćenog pristupa sistemu svedemo na najmanju moguću meru jer je zaštita Vaših ličnih podataka naš glavni prioritet. Međutim, mi, kao i druge kompanije, ne možemo da garantujemo apsolutnu zaštitu.

 

Takođe koristimo tehničke i manuelne procedure za sprečavanje prevarnih radnji kako bi zaštitili nas i naše korisnike od zloupotrebe podataka, naročito u slučaju prevarnih narudžbina. U tom cilju, imade.shop rezimira i ocenjuje podatke o Vašem uređaju i pristupu sistemu (uključujući IP adrese, identifikatore, ponašanje korisnika), podatke o kupovini i kao i istorijat izmena informacija na Vašem profilu (npr.kada se poslednji put promenila Vaša adresa za isporuku) pod pseudonimom kada se izvršava narudžbina. Zapis se takođe poredi s Vašim ranijim navikama u korišćenju i stavljanju porudžbina. Ove podatke takođe poredimo sa opštim zapisima svih porudžbina koje primi imade.shop uključujući potvrđene ili sumnjive prevarne radnje. Ovo poređenje nam dozvoljava da identifikujemo metode prevarnih radnji i da sprečimo prevaru i identifikujemo postojanje prevare poređenjem metoda.

 

Tipični indikatori koji, obično u kombinaciji – mogu da uvećaju mogućnost pokušaja prevare uključuju i sledeće:

 

-        Vaša adresa za isporuku se promenila kratko vreme pre podnošenja Vaše narudžbine i/ili je u oblasti gde je povećan rizik od prevare.

-        Vaša narudžbina je izuzetno velika i/ili uključuje proizvode koji su trenutno predmet naročito velike potražnje i/ili se predaju u neuobičajeno vreme za Vaš region (npr.tokom noći).

-        Bilo je sumnjivih pokušaja prijavljivanja na Vaš internet nalog pre nego što je data narudžbina, tako da ovaj obrazac postupanja sugeriše automatizam.

-        Vaš korisnički nalog se koristi sa sumnjive IP adrese.

-        Vaš korisnički nalog se koristi od strane nepoznatog ili sumnjivog uređaja.

 

Ukoliko naš bezbednosni sistem sumnja da postoji pokušaj prevare ili povećani rizik od prevare, odgovarajuća procedura biće prosleđena timu za borbu protiv prevara u društvu imade.shop radi manuelne istrage. Biće preduzete odgovarajuće preventivne mere u vezi rizika od prevare (npr. privremeno blokiranje korisničkog naloga ili ograničenje ponuđenih načina plaćanja).

 

Pravni osnov:

 

Ako se obrada podataka za gornje svrhe vrši s Vašom saglasnošću, pravni osnov je član 12 stav 1 tačka 6) Zakona, kao i član 6 stav 1 (f) GDPR-a, shodno legitimnom interesu Vas i drugih korisnika da se identifikuje i spreči prevara i razotkriju krivčna dela.

 

 

 

4.5.         Reklama i istraživanje tržišta, analiza podataka

 

Vaše podatke takođe koristimo, u okviru analiziranja podataka, za reklamiranje svrhe i istraživanje tržišta, i naročito za sledeće svrhe:

 

-        Klasifikaciju u razne ciljne i korisničke grupe u okviru istraživanja tržišta (segmentiranje korisnika).

-        Nalaze o raznim ciljnim grupama i njihovim pojedinačnim korisničkim navikama i interesovanjima pri kupovini.

-        Objavljivanje nalaza o demografiji, interesovanjima, navikama naših korisnika kod kupovine i korišćenja kao i marketing o datim nalazima u okviru reklamnih Usluga koje se pružaju trećim licima.

-        Rana identifikacija trendova u oblastima kao što su moda i on-line kupovina.

-        Reklamiranje kod postojećih klijenata.

-        Direktni marketing, npr. u formi elektronskih biltena.

-        Planiranje, reklamiranje i praćenje uspeha reklamne kampanje koja odgovara interesovanjima ciljnih grupa kojima se obraća (personalizovani marketing).

-        Zaključci o tome kako se koriste naše Usluge (analiza korišćenja).

-        Marketing o gornjim zaključcima u okviru reklamnih Usluga za klijente koji traže reklamiranje.

 

Zavisno od svrhe, koristimo podatke koje smo sačuvali za analizu podataka. Na primer, koristimo rezimirane (ukupne), statističke, depersonalizovane (anonimizirane) informacije o profilu ili podatke koji mogu da se prenesu licima samo preko daljih međukoraka (pseudonimizirana informacija o profilu) kao i podatke o kupovini, uređaju i pristupu sistemu da bi razumeli i analizirali procese kupovine koristeći analizu podataka. To nam daje anonimizirane ili pseudonimizirane zaključke o opštem ponašanju naših korisnika.

 

Vaše podatke obrađujemo na osnovu balansiranja radi zaštite naših legitimnih interesa i interesa trećih lica (kao što su reklamni partneri, prodavnice koji učestvuju u našim programima). Legitimni interes imade.shop ili trećih lica u obradi podataka proističe iz relevantnih ciljeva i on je, ako nije drugačije naznačeno, konkurentne i ekonomske prirode.

 

Pravni osnov:

 

Ako se obrada podataka za gornje svrhe vrši s Vašom saglasnošću, pravni osnov je, član 12 stav 1 tačka 1) Zakona, kao i član 6 stav 1 tačka (a) GDPR-a. Ovi podaci o obradi  podataka se, inače, pribavljaju na osnovu člana 12 stav 1 tačka 6) Zakona, kao i član 6 stav 1 tačka (f) GDPR-a gde su legitimni interesi dati za gore navedene svrhe.

 

4.6.         Razvoj proizvoda i tehnologije

 

Vaše podatke koristimo za razvoj proizvoda i tehnologije uključujući razvoj i poboljšanje personalizovanih Usluga. Pri tom koristimo ukupne, pseudonimizirane ili anonimizirane podatke i algoritme za mašinsko učenje, na osnovu našeg istraživanja, koje olakšava procene, prognoze i analize interesovanja naših korisnika. Na taj način, na primer, možemo da razvijemo aplikacije koje mogu da predlože proizvode koji su ciljani prema Vašim interesovanjima i potrebama i koji prepoznaju stilove i biraju proizvode koji odgovaraju Vašim stvarnim interesovanjima. Obrađuju se podaci u vezi proizvoda i tehnologije naročito za sledeće svrhe:

 

-        Razvoj i poboljšanje personalizovanih Usluga i tehnologija za analizu podataka, reklamu i personalizovanu on-line kupovinu.

-        Razvoj tehnologija i koncepata radi unapređenja bezbednosti IT, sprečavanje prevara i poboljšanje zaštite podataka npr. putem tehnologije pseudonimizacije, šifrovanja i anonimizacije.

-        Razvoj i testiranje softverskih rešenja za optimizaciju potrebnih poslovnih i logističkih procesa.

 

Pravni osnov:

 

Ako se obrada podataka za gornje svrhe vrši s Vašom saglasnošću, pravni osnov za obradu Vaših podataka za svrhe razvoja proizvoda i tehnologije je član 12 stav 1 tačka 6) Zakona, kao i član 6 stav 1 tačka (f) GDPR-a, s tim da su naši legitimni interesi sadržani u gore navedenim ciljevima.

 

4.7.         Upravljanje poslovanjem i optimizacija poslovanja

 

Vaše podatke obrađujemo za administrativne i logističke procese i da bi optimizirali poslovne procese unutar društva imade.shop kako bi iste oblikovali na efikasniji i pravno sigurniji način i ispunili naše ugovorne i zakonske obaveze. Mnogi sistemi i tehnologije se dele u okviru imade.shop. To nam dozvoljava da ponudimo ekonomičnije, bezbedne, objedinjene i personalizovane usluge. Stoga, imade.shop i njegovi partneri imaju pristup Vašim podacima u meri u kojoj je to potrebno da se realizuju ciljevi navedeni u ovoj Politici o zaštiti privatnosti i kolačićima.

 

Obrada podataka za upravljanje biznisom i optimizaciju biznisa takođe uključuje, na primer, sledeće ciljeve:

 

-        Realizacija i poboljšanje korisničkog servisa;

-        Prevencija i rasvetljavanje krivičnih dela;

-        Garantovanje bezbednosti i operabilnosi naših IT sistema.

 

Pravni osnov:

 

Ako se obrada podataka za gornje svrhe vrši s Vašom saglasnošću, pravni osnov za obradu Vaših podataka  za upravljanje poslovanjem i optimizacijom je član 12 stav 1 tačka 6) Zakona, kao i član 6 stav 1 tačka (f) GDPR-a. Kada obrađujemo Vaše podatke na osnovu pravnih specifikacija npr. obaveze zadržavanja, i provere protiv pranja novca u skladu s poreskim zakonom, pravni osnov je član 12 stav 1 tačka 6) Zakona i član 6 stav 1 tačka (c) GDPR-a.

 

4.8.         Na osnovu Vaše saglasnosti

 

Ako ste nam dali saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, Vaša saglasnost za obradu ličnih podataka je primarna osnova za našu obradu podataka. Koje Vaše lične podatke obrađujemo na osnovu Vaše saglasnosti zavisi od cilja Vaše saglasnosti. Tipični ciljevi uključuju:

 

-        Pretplatu na Internet bilten;

-        Učešće u anketama i studijama istraživanja tržišta;

-        Obrada naročito osetljivih podataka, koji sadrže npr. pol…

-        Snimanje telefonskih razgovora koje imate npr. s našim call-centrom;

 

Obaveštenja o opozivu: Možete da opozovete saglasnost u bilo koje vreme sa dejstvom za ubuduće, npr. putem e-maila, dopisom ili faks porukom. Dopunske instrukcije možete naći pod naslovom “Koja su moja prava na zaštitu ličnih podataka?”

 

4.9.         Ostali ciljevi

 

Ukoliko Zakon o zaštiti podataka o ličnosti dozvoljava, možemo da upotrebimo Vaše podatke u nove svrhe kao što je obavljanje analize podataka i razvoj naših Usluga i sadržaja bez Vaše saglasnosti. Preduslov za to je da ti novi ciljevi za koje podaci treba da budu upotrebljeni nisu fiksirani ili predvidivi kada se skupljaju relevantni podaci i da su novi ciljevi kompatibilni s ciljevima za koje su relevantni podaci izvorno prikupljeni. Na primer, novi razvoj u pravnoj i tehničkoj sferi i novi modeli poslovanja i Usluga mogu da dovedu do novih ciljeva obrade.

 

5.              Personalizovane usluge

 

Razvoj i pružanje Vama personalizovanih funkcija je naš najvažniji prioritet. Nudimo Vam individualno iskustvo kupovine i asortiman skrojen prema Vašim individualnim interesovanjima, nezavisno od lokacije, vremena i uređaja koji se koriste. Obrada Vaših podataka radi personalizovanja naše usluge stoga je integralni deo usluga koje pruža imade.shop.

 

5.1.         Šta su Personalizovane usluge?

 

Personalizovane usluge nam omogućuju da Vam ponudimo bolje, praktičnije i bezbednije Usluge. U tom cilju koristimo Vaše lične podatke koje smo sačuvali kako bi ustanovili vaše potrebe i interesovanja. Na toj osnovi možemo da vam ponudimo relevantniji sadržaj koji odgovara Vašim potrebema i interesovanjima. Svakako, imaćete pristup celokupnom sadržaju. Personalizacija Vam dopušta da brže vidite sadržaj koji Vam je relevantan, ili je sadržaj posebno vama namenjen/prikazan (npr. u obliku preporuka za pojedine proizvode).

 

5.2.         Zašto mi je potreban korisnički nalog?

 

Većina naših personalizovanih Usluga zahteva da otvorite korisnički internet nalog kako bi mogli da sačuvamo Vaše lične podatke na centralnoj lokaciji.

 

5.3.         Koji podaci se čuvaju na mom korisničkom nalogu?

 

Podaci koje prikupljamo o Vama čuvaju se na Vašem korisničkom nalogu, zajedno s vašim korisničkim brojem (customer ID). Korisnički broj se generiše nasumice iz niza brojeva koji ne sadrže nikakve lične podatke. Vaši podaci su povezani s Vašim korisničkim brojem, kako bi Vas povezali s Vašim korisničkim računom. Korisnički broj takođe funkcioniše kao pseudonim.

 

5.4.         Koji podaci se koriste za personalizaciju?

 

Personalizovani sadržaj generalno se bira na osnovu svih podataka sačuvanih na Vašem korisničkom nalogu.

 

Ukoliko se koriste podaci o uređaju i pristupu sistemu koji nisu sačuvani na Vašem korisničkom nalogu, oni se samo pseudonimiziraju za relevantnu personalizaciju (tako, na primer u vezi sa Vašim korisničkim brojem, ali ne u vezi sa Vašim identifikovanim podacima ili drugim podacima koji direktno identifikuju Vaš profil) tokom perioda korišćenja.

 

Ne koriste se:

 

-        Informacije o kampanjama i anketama;

-        Prijave za posao;

-        Obaveštenja (npr. od korisničkog servisa).

 

5.5.         Vaše opcije

 

U svako doba možete da vidite sve podatke koje smo snimili na Vašem korisničkom nalogu. Ukoliko se to traži, možete takođe da izmenite te podatke na Vašem računu i da utičete na personalizaciju, eventualno, navođenjem Vaših preferencija.

 

Ako je personalizacija zasnovana na podacima o uređaju i pristupu sistemu, možete da sprečite prikupljanje tih podataka deaktiviranjem podataka pomoću alatki za praćenje. Molimo vodite računa, međutim, da ćete dobiti manje personalizovan ili nepersonalizovan sadržaj ili Usluge. Takođe imajte na umu da podaci koji se koriste za personalizovane Usluge su takođe potrebni za druge svrhe (uključujući davanje naših Usluga), u kom slučaju će da se nastavi sa prikupljanjem traženih podataka. Međutim, reklamna poruka koja Vam je prikazana neće biti personalizovana u tom slučaju.

 

6.              Informacije o web stranici imade.shop

 

Koristimo Vaše podatke da bi omogućili pristup web stranici imade.shop. Pored podataka o uređaju i pristupu sistemu prikupljenih uvek kada koristite naše Usluge, vrsta podataka koji se obrađuju kao i ciljevi obrade zavise naročito od toga kako koristite funkcije i Usluge koje se pružaju posredstvom naših Usluga. Takođe upotrebljavamo prikupljene podatke kada koristite naše Usluge da bi ustanovili kako se koristi naša on-line ponuda. Ove i druge informacije koristimo tokom personalizacije kupovine da bi poboljšali naše Usluge i za personalizovano reklamiranje.

 

6.1.         Koji podaci se prikupljaju?

 

Generalno prikupljamo sve podatke koje direktno delite s nama preko naših Usluga.

 

Podaci o uređaju i pristupu sistemu

 

Uvek kada pristupite našim Uslugama, prikupljamo podatke o uređaju i pristupu sistemu i snimamo ih u tzv. dnevniku datoteke servera. IP adresa koju sadrži je anonimizirana neposredno pre završetka konkretne sesije, čim se više ne zahteva čuvanje radi održavanja funkcionalnosti konkretne web stranice.

 

Ukoliko je dostupan i aktiviran na Vašem uređaju, takođe možemo da saznamo specifični ID broj Vašeg uređaja (tj. tzv. “promo ID” ukoliko koristite Android uređaj ili “ad ID” ako korsistite Apple uređaj). Ovaj ID (identifikator) uređaja izdaje se od strane proizvođača Vašeg operativnog sistema i može da ga pročita web stranica i koristi se da prikaže sadržaj na osnovu Vaših korisničkih navika. Ukoliko ovo ne želite, možete da ga deaktivirate u svako doba na opciji podešavanja vašeg čitača Weba ili na sistemskim podešavanjima.

 

Prijavljivanje korisnika u sistem

 

Postavili smo lični pristup sistemu sa zaštićenom lozinkom za korisnike koji se registruju za dobijanje korisničkog naloga ili drugu uslugu. Ukoliko se ponovo ne odjavite iz sistema nakon prijavljivanja sa Vašim podacima o prijavljivanju, većina Usluga će da vas automatski drži prijavljene na sistem. Zavisno od vrste usluge, za ovo se koristi kolačić ili slična tehnologija. Ova funkcija Vam omogućuje da upotrebite deo naših Usluga bez da se svaki put ponovo prijavljujete u sistem. Iz bezbednosnih razloga, međutim, od Vas će da se traži da ponovo unesete Vašu šifru, ako, na primer, želite da promenite informacije o Vašem profilu ili da stavite porudžbinu. Više informacija možete da nađete u odeljku “Personalizovane usluge”.

 

Softverski dodaci (dodatni programi)

 

Naše usluge mogu da sadrže softverske dodatke (dodaci „plug-ins“) raznih društvenih mreža. Ovi softverski dodaci dopuštaju Vam, na primer, da delite sadržaje ili preporučujete proizvode. Softverski dodaci se standardno deaktiviraju i stoga ne šalju nikakve podatke. Možete da aktivirate softerske dodatke („plug-ins“) klikom na odgovarajući taster - (npr. „aktivirajte društvene medije“). Softverski dodaci takođe mogu da budu ponovo deaktivirani klikom. Ako su aktivirani softverski dodaci, Vaš web pretraživač uspostavlja direktnu vezu sa web serverima konkretne društvene mreže. Sadržaj softverskih dodataka se zatim prenosi preko društvene mreže direktno na Vaš web pretraživač i integriše se s istim na našu web stranicu. Integrisanje softverskih dodataka omogućuje drušvenoj mreži da dobije informacije koje ste zatražili na konkretnoj strani naše Internet ponude i može da sakuplja informacije o Vašem uređaju i pristupu sistemu. Ukoliko ste se prijavili na društvenu mrežu ona može da poveže Vašu posetu elektronskom nalogu sa određenom društvenom mrežom. Ako ste u interakciji sa softverskm dodacima, npr. klikom na Facebook „lajk“ taster ili davanjem komentara, odgovarajuća informacija biće preneta od strane Vašeg pretraživača direktno društvenoj mreži i tamo sačuvana. Cilj i obim skupljanja podataka i dalja obrada i korišćenje podataka od strane određenih društvenih mreža i Vaša  prava i opcije konfiguracije koje se toga tiču radi zaštite Vaše privatnosti mogu se naći u obaveštenjima o zaštiti privatnosti društvenih mreža i web stranica. Linkovi su dati niže u tekstu. Čak i ako niste registrovani kod društvenih mreža, web stranice s aktivnim sofverskim dodacima mogu da šalju  podatke mrežama. Aktivni softverski dodatak će da postavi kolačić na ID identifikatoru svaki put kada posetite web stranicu. Zato što Vaš web pretraživač šalje ovaj kolačić iako se to ne traži od njega, svaki put kada se povežete sa serverom, društvena mreža, u principu, može da kreira profil na web stranici koji pripada korisniku čiji ID identifikator je pozvan. I sigurno bi bilo sasvim moguće da se dodeli ovaj ID identifikator određenom licu, npr. ako se on kasnije registrovao na društvenoj mreži.

 

Facebook softverski dodaci

 

Koristimo softverske dodatke drušvene mreže facebook.com, čiji operater je Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook“), na nekoliko web stranica. Link do Facebook-ove Politike zaštite privatnosti možete da nađete ovde: Facebook’s privacy policy.

 

Twitter-ovi softverski dodaci

 

Koristimo softverske dodatke društvene mreže Twitter, čiji operater je Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD („Twitter“), na nekoliko web stranica. Link do Twitter-ove Politike zaštite privatnosti možete da nađete ovde: Twitter’s privacy policy.

 

Pinterest sofverski dodaci

 

Koristimo softverske dodatke društvene mreže Pinterest, čiji operater je privredno društvo Pinterest Inc., 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, SAD (“Pinterest”), na nekoliko web stranica. Link do Pinterest-ove Politike zaštite privatnosti možete da nađete ovde: Pinterest’s privacy policy.

 

Google sofverski dodaci

 

Koristimo softverske dodatke Google, čiji operater je privredno društvo Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Možete da nađete link do Google-ove Politike zaštite privatnosti ovde: Google’s privacy policy. 

 

Prijavljivanje korisnika za rad u društvenoj mreži

 

Naše Usluge mogu da vam ponude opciju registrovanja kod nas direktno koristeći Vaše korisničke naloge sa društvenih mreža. Ukoliko želite da koristite ovu funkciju, prvo ćete biti upućeni do ponude određene društvene mreže. Tada će od Vas da bude zatraženo da se prijavite u sistem koristeći Vaše korisničko ime i lozinku. Naravno, mi ne evidentiramo podatke o Vašem prijavljivanju za rad u sistemu (“logovanju”). Ukoliko ste već prijavljeni za rad u sistemu ovaj korak će da bude preskočen. Društvena mreža Vas zatim obaveštava i traži da potvrdite koji podaci se nama prenose (npr. javni profil, spisak prijatelja, e-mail adrese i sadašnje prebivalište). Koristimo prenete podatke da bi napravili Vaš korisnički nalog, ali nećemo, naravno, da na primer, čuvamo spisak Vaših prijatelja. Neće biti nikakve dalje stalne veze između Vašeg korisničkog naloga i Vašeg korisničkog naloga kod društvene mreže. Mi takođe primamo podatke sa društvenih mreža od davalaca usluga relevantnih društvenih mreža.

 

Personalizacija kupovine

 

Naše usluge koriste podatke o uređaju i pristupu sistemu dobijene iz analize korišćenja, koji se skupljaju kada koristite našu uslugu, u cilju personalizacije kupovine. Zavisno od vrste usluge, to može da uključi uobičajene tehnologije praćenja koje koriste piksele za praćenje i kolačiće za identifikaciju ili slične identifikatore (tzv. označavanje „tagging“). Dodatno navedenom, naši reklamni partneri mogu da na taj način skupljaju podatke o vašem uređaju i pristupu sistemu, kako bi nam dali informacije o Vašim interesovanjima i demografskim podacima (kao što su uzrast, pol, region) tokom Vašeg korišćenja naših Usluga. To nam omogućuje da Vam prezentiramo reklamne i/ili posebne ponude i Usluge koje odgovaraju Vašim interesovanjima (na primer preporuke za proizvode zasnovano na činjenici da ste ogrlice videli samo u poslednjih nekoliko dana). Naš cilj kada ovo činimo je da učinimo što je moguće više atraktivnom našu ponudu za Vas i da Vam prikažemo reklamni materijal koji odgovara Vašim oblastima interesovanja. Ova lokalna optimizacija nam, međutim, omogućava da Vam prvo pokažemo sadržaj i funkcije koje su za Vas relevantnije. Lokalna optimizacija se vrši automatski od strane naših sistema koji prepoznaju da su korisnici više puta gledali proizvode i sadržaje iz određenih kategorija.

 

Ukoliko ne želite lokalnu optimizaciju, u svako doba možete da deaktivirate ovu funkciju:

 

Informacija o kolačićima na web stranici

 

Naše web stranice koriste kolačiće. Prihvatanje kolačića nije preduslov za korišćenje naših web stranica. Želeli bi, međutim, da naglasimo da naše web stranice mogu da funkicionišu samo na ograničenoj osnovi ako ne prihvatite kolačiće. Možete da postavite Vaš pretraživač tako da se kolačići čuvaju samo ako ste Vi sa tim saglasni.

 

Šta su kolačići?

Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje čuva vaš web pretraživač i koji čuva određene parametre/podešavanja i podatke za razmenu sa našim web serverom. Generalno se pravi razlika između dve vrste kolačića, takozvani kolačići sesije koji se brišu čim zatvorite Vaš pretraživač, i privremeni/trajni kolačići koji se čuvaju u dužem periodu. Čuvanje ovih podataka pomaže nam da adekvatno dizajniramo za Vas naše web stranice i Usluge i omogućava njihovo lakše korišćenje, na primer, čuvanjem određenih unosa tako da ne morate stalno da ih ponavljate.

 

Kolačići koje koristi naša web stranica mogu da potiču od imade.shop  ili reklamnih partnera. Ako želite da prihvatite samo kolačiće od imade.shop, ali ne i od naših reklamnih partnera, možete izabrati odgovarajuća podešavanja na Vašem pretraživaču (npr. „blokiraj kolačiće trećih lica“). Ova funkcija za pomoć na meniju vašeg web pretraživača generalno prikazuje da ste odbili nove kolačiće i isključuje kolačiće koji su već primljeni. Preporučujemo da se u potpunosti odjavite iz sistema nakon što ste završili sa korišćenjem naše web stranice na povezanim kompjuterima koji su postavljeni da prihvataju kolačiće i Flash kolačiće.

 

Naše Usluge koriste više vrsta kolačića:

 

Neophodni kolačići: Ovi kolačići se zahtevaju za optimalnu navigaciju i funkcionisanje web prezentacije. Na primer, ovi kolačići se koriste da se implementira funkcija korpe, tako da roba u vašoj korpi ostaje sačuvana dok Vi nastavljate sa kupovinom. Neophodni kolačići takođe služe da se sačuvaju određeni ulazni podaci i parametri koje ste uneli tako da ne morate stalno da ih ponavljate i da prilagođavate sadržaj imade.shop Vašim individualnim interesovanjima. Moguće je samo ograničeno korišćenje web prezentacije bez neophodnih kolačića.

 

Statistički kolačići: Ovi kolačići skupljaju podatke o uređaju i pristupu sistemu radi analiziranja korišćenja naše web prezentacije, kao koje oblasti web prezentacije se koriste i kako se koriste (takozvano ponašanje prilikom krstarenja Internetom), kako brzo se sadržaj učitava i da li se dešavaju greške. Ovi kolačići sadrže samo anonimne ili pseudonimne informacije i koriste se samo radi poboljšanja naše web prezentacije i radi utvrđivanja za šta su zainteresovani naši korisnici kao i da procenimo koliko je dejstvo našeg reklamiranja. Statistički kolačići mogu da se blokiraju bez negativnog uticaja na navigaciju i funkcionisanje web prezentacije.

 

Marketinški kolačići: Ovi kolačići sadrže identifikatore i skupljaju podatke o uređaju i pristupu sistemu, kako bi prilagodili Vašim individualnim interesovanjima personalizovano reklamiranje na web prezentaciji imade.shop. Naši reklamni partneri koji rade preko on-line reklamnih mreža takođe skupljaju podatke o uređaju i pristupu sistemu na našoj web prezentaciji. To nam omogućava da prikažemo personalizovanu reklamu na drugim web prezentacijama i na aplikacijama drugih davalaca Internet usluga koje odgovaraju Vašim interesovanjima (tzv. ponovno ciljanje „retargeting“). Marketinški kolačići mogu da se blokiraju bez negativnog uticaja na navigaciju i funkcionisanje web prezentacije. Personalizacija kupovine, međutim, ne bi bila moguća.

 

Elektronski bilten

 

Nudimo Vam različite usluge slanja elektronskih biltena. Kada se registrujete za uslugu primanja elektronskog biltena dobijaćete informacije o temama koje obrađuju naši pojedini bilteni. Takođe postoje elektronski bilteni za pojedinačne usluge, koji čine integralni deo određene usluge. Kada čitate naše biltene, mi takođe povezujemo podatke o uređaju i pristupu sistemu.

 

6.2.         Kako se registrujem?

 

Kada šaljemo naše elektronske biltene (kao što je elektronski bilten platforme imade.shop), koristimo takozvanu proceduru duple opcije ili procedure pojedinačne opcije (zavisno od države), tj. poslaćemo Vam bilten samo ako ste dali izričit prethodni pristanak aktiviranjem elektronskog biltena. Ukoliko se u Vašoj  zemlji zahteva dupla opcija, morate da potvrdite da e-mail adresa koju ste nam saopštili pripada Vama. U tom cilju, poslaćemo Vam obaveštenje putem e-maila i tražićemo od Vas da potvrdite tako što ćete da kliknete na jedan od linkova u tom e-mailu da ste Vi vlasnik e-mail adrese koju ste nam saopštili. Možemo se odreći ove mere ako ste nam već potvrdili za druge svrhe da ste Vi vlasnik te e-mail adrese. [Napomena: Procedura duple opcije („double opt-in“) u elektronskoj trgovini i marketingu je proces kada potvrđujete da želite da Vaše ime i prezime bude uključeno u spisak e-mail pošte u kome odgovarate na e-mail poruku tako što dajete pristanak da budete uključeni u spisak e-mail adresa. Procedura pojedinačne opcije („single opt-in“) je način sastavljanja spiska klijenata koji su zainteresovani za Vaše proizvode ili usluge tako što se imena i prezimena lica koja žele da budu navedena u spisku primalaca e-mail poruka unose u takav spisak-bez naknadne potvrde klijenta].

 

6.3.         Deregistracija

 

Ako više ne želite da primate e-mail poštu od nas, možete povući Vaš pristanak u bilo koje doba bez ikakvih troškova osim troškova prenosa podataka prema osnovnoj tarifi. Dovoljno je da pošaljete tekstualno obaveštenje društvu imade.shop (npr. e-mail, faks, dopis). Svakako da ćete u svakom elektronskom biltenu imati i link za deregistraciju.

 

6.4.         Koji podaci se sakupljaju?

 

Ako se pretplaćujete na elektronski bilten, automatski pamtimo vašu IP adresu u momentu kada se registrujete i kada se izvrši potvrđivanje. Na taj način možemo da dokažemo da ste se zaista registrovali i da identifikujemo svaku neovlašćenu upotrebu Vaše e-mail adrese.

 

Skupljamo podatke o uređaju i pristupu sistemu koji nastanu kada ste u interakciji s našim elektronskim biltenom. Za tu procenu, elektronski bilteni sadrže linkove za datoteke sa slikama koji se čuvaju na našim web serverima. Kada otvorite bilten, Vaš e-mail program učitava datoteke sa slikama, s našeg web servera. Skupljamo podatke o uređaju i pristupu sistemu koji se potom javljaju u pseudonimiziranom obliku kao nasumično generisani ID broj (ID broj elektronskog biltena), koji nećemo da koristimo da bi Vas identifikovali bez Vašeg pristanka. Na taj način možemo da saznamo da li ste, kada i koja pitanja otvorili iz biltena. Linkovi koji se nalaze u elektronskim biltenima takođe sadrže ID brojeve tih biltena tako da možemo da utvrdimo koji sadržaji Vas interesuju.  Koristimo prikupljene podatke da bi napravili korisnički profil za Vaš ID broj biltena kako bi personalizovali sadržaj biltena u skladu sa vašim interesovanjima i korisničkim navikama i da bi statistički analizirali kako naši korisnici koriste uslugu elektronskih biltena. Povezujemo te podatke sa podacima koje skupljamo u okviru analize korišćenja.

 

Personalizacija kupovine je sastavna komponenta biltena platforme imade.shop.

 

Možete da prigovorite u svako doba analizi u elektronskom biltenu deaktiviranjem usluge elektronskog biltena. Naravno, takođe ćete naći link za deregistraciju u svakom broju našeg biltena. Dopunske informacije možete da pročitate u odeljku pod naslovom “Koja prava imam na zaštitu podataka o ličnosti?”

 

Alternativno, možete da deaktivirate prikaz sa slikama u Vašem e-mail programu. U tom slučaju, međutim, bilten Vam neće biti u celosti prikazan.

 

7.              Preporuke za pojedinačne proizvode putem e-maila putem i servisa “push” obaveštenja.

 

U vezi naših Usluga, dajemo informacije i ponude društva imade.shop na osnovu Vaših interesovanja. skladu sa zakonskim propisima, radije koristimo Vaše prethodne podatke o kupovini i interesovanjima, koji nam omogućuju da ustanovimo Vaša interesovanja za proizvodima na osnovu Vaših preferencija i podataka s Vašeg profila koji ste podelili s nama, kako bi odabrali preporuku za pojedinačni proizvod.

 

Ukoliko ne želite više da primate od nas preporuke za pojedine proizvode, možete da deaktivirate ovu uslugu u bilo koje doba:

 

-        Ako ne želite da primate preporuke za bilo koji pojedinačni proizvod od nas putem elektronske pošte, možete da stavite neformalan prigovor u svako doba bez stvaranja bilo kakvih troškova osim troškova prenosa shodno osnovnoj tarifi (npr. trošak Internet veze, poštarina), npr.putem e-maila. Naravno da ćete u svakom e-mailu naći link za deregistraciju.

-        Ako više ne želite da od nas primate dalje preporuke za proizvode preko “push” servisa, možete u svako doba deaktivirati ovaj servis u podešavanjima relevantne aplikacije.

 

8.              Kako imade.shop koristi moje podatke za reklamu?

 

Mi i naši reklamni partneri koristimo Vaše podatke za personalizovanu reklamu koja Vam je prikazana u Uslugama imade.shop i na web stranicama drugih davalaca usluga i aplikacijama. Mi i naši reklamni partneri koristimo vodeće tržišne tehnologije u tu svrhu. To nam dozvoljava reklamiranje na više ciljani način kako bi Vam prikazali što više reklamnih poruka i ponuda koje su Vam zaista bitne. To nam omogućava da bolje ispunimo potrebe naših korisnika u vezi personalizacije i otkrivanja novih proizvoda i da Vas zainteresujemo za našu uslugu na duži rok davanjem više personalizovanog iskustva kupovine.

 

8.1.         Reklamni formati i kanali

 

Reklamni formati koje koristi imade.shop i reklamni partneri društva imade.shop uključuju prezentacije na platformi imade.shop (u okviru mreže za lokalnu obradu podataka/obradu podataka “na mreži” i direktnu optimizaciju u aplikaciji), reklame na društvenim mrežama (npr. oglasi na Facebook-u, oglasi na Instagramu, video oglasi na YouTube) i reklamni prostor ustupljen posredstvom on-line reklamnih mreža koje koristi imade.shop kao što je Google-ov DoubleClick.

 

imade.shop ne prodaje nikakve podatke o ličnosti. Kada naši klijenti za reklamiranje zakupe reklamni format imade.shop, oni ne dobijaju nikakve podatke koje bi mogli da iskoriste da Vas kontaktiraju ili identifikuju bez Vašeg izričitog odobrenja. Naši klijenti za reklamiranje primaju samo anonimne, zbirne izveštaje s informacijama o efikasnosti i dosegu reklamnih Usluga koje dajemo. Ovi izveštaji su zasnovani na sopstvenim anketama imade.shop, i nekad uzimaju u obzir takođe sumarne izveštaje koje dobijamo od naših reklamnih partnera i društvenih mreža. Oni pokazuju, na primer, kako su naše reklamne Usluge uticale na prodaju raznim grupama korisnika.

 

8.2.         Informacije koje koristimo da bi stvorili ciljne grupe

 

Stvaranjem ciljnih grupa, koristimo sopstvene nalaze iz analize podataka o korišćenju od strane naših korisnika kao i naše istraživanje tržišta o segmentaciji korisnika koje primenjujemo na podatke o korisniku koje je prikupilo društvo imade.shop. Na ovaj način posebno razmatramo ukupne, pseudonimizirane ili anonimizirane podatke o kupovini, istorijat pretrage na Internetu, podatke o interesovanjima i podatke o demografskom profilu kao i podatke o uređaju i pristupu sistemu.

 

Primer: Ciljna grupa može da bude: “Žene starosti od 25 do 35 koje vole modu i zainteresovane su za sport i koje su prošle godine naručile Woolina artikal”.

 

Naši reklamni partneri takođe imaju opciju da nam daju sopstvene podatke za segmentaciju korisnika koji su skupljeni od strane samih reklamnih partnera. Reklamni partneri moraju da se obavežu samo da daju društvu imade.shop ukupne, šifrovane ili anonimne podatke,  kako ne bi mogli da ustupimo podatke nijednom određenom licu, naročito ne određenom korisniku platoforme imade.shop. Neke ciljne grupe se formiraju na osnovu ponašanja korisnika dok krstari Interernetom. To je slučaj ako je reklama namenjena da se prikaže samo korisnicima koji su nedavno posetili određenu web stranicu ili pretraživali određeni sadržaj.

 

8.3.         Kako koristimo ove informacije u on-line reklamiranju na platformi imade.shop i u drugim Uslugama imade.shop

 

Koristimo gornje informacije u okviru optimizacije lokalne obrade podataka kako bi Vam prezentirali najrelevantnije informacije i sadržaje kada tragate za proizvodima, pozivate Vaš izvor vesti ili posećujete oblast sa proizvodima. Lokalna optimizacija zasnovana je na kolačićima i sličnim tehnologijama identifikacije za pseudonimno skupljanje podataka o uređaju i pristupu sistemu. Ovi podaci se ne koriste da bi Vi bili lično identifikovani već da bi procenili pseudonimno Vaše korišćenje. Vaši podaci se nikada trajno ne kombinuju sa drugim ličnim podacima koje smo sačuvali o Vama. Ova tehnologija nam omogućava da Vam prezentiramo proizvode i/ili određene ponude i Usluge sa sadržajem zasnovanim na podacima o Vašem uređaju i pristupu sistemu (npr.reklamiranje prilagođeno činjenici da ste samo gledali sportsku odeću poslednjih nekoliko dana).

 

8.4.         O društvenim mrežama

 

Ako vršimo reklamiranje posredstvom reklamnih formata koje nude društvene mreže (npr. YouTube, Facebook, Instagram), imamo opciju slanja šifrovane informacije o korisnicima imade.shop (npr. podaci o uređaju i pristupu sistemu kao što su identifikatori reklama i kolačića, e-mail adrese) za koje verujemo da pripadaju ciljnoj grupi klijenta koji koristi reklamne usluge ili pokazuje određene karakteristike (npr. starosna grupa, region, interesovanja).

 

Određena društvena mreža će zatim - ili u naše ime, kao obrađivača narudžbine ili uz pristanak konkretnog korisnika - da dešifruje podatke i prikaže reklamu koju smo postavili za korisnika kao deo postojećeg korisničkog odnosa s konkretnom društvenom mrežom (ako je on član konkretne društvene mreže).

 

Ako ne želite da koristimo Vaše podatke da bi Vam prikazali personalizovanu reklamu na društvenim mrežama, možete da deaktivirate prosleđivanje Vaših podataka: Da bi ste to uradili, molimo deaktivirajte funkciju “Obrada podataka” na platformi imade.shop.

 

Ukoliko ste dali pristanak za slanje Vaših podataka društvenim mrežama, možete povući pristanak u svako doba.

 

Takođe možete da imate opciju za deaktiviranje korišćenja Vaših podataka za personalizovano reklamiranje preko društvenih mreža koje koristite direktnim kontaktiranjem konkretnih davalaca usluga. Za dalje informacije, kontaktirajte direktno:

 

Facebook (Facebook, Instagram):

-        Informacije o reklamama na Facebook-u

-        Parametri reklamiranja na Facebook-u

 

Google (Google-ova reklamna mreža, YouTube, Pretraga na Google-u):

-        Informacije o reklamama na Google-u

-        Parametri reklamiranja za Google

 

8.5.         O reklamnom prostoru koji se ustupa preko on-line reklamnih mreža (ponovno ciljanje – „retargeting“)

 

Reklamni partneri koji vode on-line reklamnu mrežu mogu da koriste kolačiće i sličnu tehnologiju da pseudonimno skupljaju podatke o vašem ponašanju kao korisnika koristeći podatke o uređaju i pristupu sistemu na platformi imade.shop i aplikacijama drugih davalaca usluga. Ovi reklamni partneri koriste sakupljene podatke radi identifikacije verovatnoće da Vi pripadate ciljnoj grupi kojoj se obraćamo, i uzimamo to u obzir kada biramo reklame u reklamnom prostoru ustupljenom putem njihove on-line reklamne mreže. Ova standardna internet tehnologija naziva se ponovno ciljanje „retargeting“. Ponovno ciljanje nam omogućava da puštamo reklame koje su relevantne za Vas koliko je to moguće i da procenimo efikasnost i dostupnost reklamnog materijala, ali takođe i da kontrolišemo račune naših reklamnih partnera za kampanje koje vodimo.

 

Možete da dobijete i dodatne informacije o operaterima konkretnog reklamnog prostora i on-line reklamnim mrežama koje su zadužene za posredovanje pri ustupanju reklamnog prostora.  

 

U svako doba možete da deaktivirate obradu Vaših podataka za ponovno ciljanje („retargeting“): Da bi ste to uradili, molimo deaktivirajte funkciju “Obrada podataka”  na platformi imade.shop.

 

Molimo obratite pažnju da podaci koji se koriste za ponovno ciljanje „retargeting“ se takođe zahtevaju za druge svrhe  (uključujući davanje naših Usluga). Stoga se sakupljanje podataka koji se koriste za to ne sprečava deaktiviranjem. Reklama koja Vam je prikazana neće, međutim, da bude personalizovana.

 

9.              Kome se prosleđuju moji podaci?

 

imade.shop Vaše podatke prosleđuje dalje samo ako je to dozvoljeno nacionalnim i EU zakonima (Zakon i GDPR). Imamo naročito tesnu saradnju sa logističkim kompanijama (npr. poštanske kompanije kao što je DHL). Kada ih koristimo da bi obrađivali narudžbine, davaoci usluga imaju pristup Vašim podacima samo u obimu i vremenskom periodu koji je potreban za davanje konkretne usluge. Ako kupujete kod određenog brenda tj. Prodavnici na platformi imade.shop, prosleđujemo određene podatke o kupovini koji se odnose na Vas konkretnom brendu tj. Prodavnici u okviru imade.shop platforme (npr. Vaše ime i prezime i adresu za isporuku), tako da brend tj. Prodavnica na imade.shop platformi može da Vam pošalje robu koju ste naručili.

 

9.1.         Transportne kompanije

 

Neki brendovi u okviru imade.shop platforme sarađuju sa spoljnjim transportnim kompanijama (npr. DHL, Post Experss, D-Express,) da bi izvršili isporuku naručene robe. Ove transportne kompanije primaju sledeće podatke da bi izvršili konkretnu narudžbinu:

 

-        Vaše ime i prezime;

-        Vašu adresu za isporuku;

-        Vaš broj telefona;

-        Vaš poštanski broj (ako se primenjuje);

-        Vašu e-mail adresu ako se primenjuje (ukoliko transportna kompanija želi da vas e-mailom obavesti o približnom datumu isporuke).

 

9.2.         Prodavnice

 

Trgovcima u maloprodaji (tzv. prodavnice) omogućujemo da svoje proizvode reklamiraju i prodaju preko platforme imade.shop (u daljem tekstu: „Prodavnice“). Platforma Imade.shop služi kao internet platforma putem koje Prodavnice oglašavaju svoje proizvode koje kupac može poručiti i time zasnovati ugovorni odnos sa Prodavnicom. U pogledu određenih proizvoda, sam imade.shop predstavljaće Prodavnicu i u svoje ime oglašavati navedene proizvode, u kojim slučajevima će se na njega primenjivati opšti uslovi koji se primenjuju na odnos između Prodavnice i kupca.

 

Molimo pročitajte naše Uslove korišćenja radi dopunskih informacija o Prodavnicama.

 

Kada poručite određeni artikal, konkretna Prodavnica ga isporučuje. U tom cilju, prosleđujemo Vaše podatke o kupovini konkretnoj Prodavnici. To uključuje:

 

-        Pojedinosti o artiklima Prodavnice koje ste naručili;

-        Vaše ime i prezime;

-        Vašu adresu za isporuku.

-        Vaš broj telefona

 

U nekim slučajevima ili državama, takođe prenosimo Prodavnici i vašu e-mail adresu ili broj telefona, ali samo kada je to neophodno radi olakšavanja isporuke artikla Vama.

 

imade.shop ostaje odgovoran za obradu Vaših podataka. Vaši podaci neće biti obrađivani ni  zajedno sa Prodavnicom ni u ime Prodavnice. Imade.shop ne daje Prodavnicama bilo kakvu kontrolu nad obradom Vaših podataka. Kada kupujete artikle ili robu od Prodavnice, imade.shop samo prenosi Prodavnici podatke koji su navedeni gore a koje Prodavnica zahteva kako bi izvršila svoju uslugu prema Vama, to jest uobičajeno kako bi Vama isporučio kupljenu robu. Kada imade.shop prenosi Vaše podatke Prodavnici iz gore navedenih razloga, imade.shop će da obezbedi da u ugovorima sa Prodavnicama, Prodavnica obrađuje Vaše podatke samo u gore navedene svrhe.

 

9.3.         Mreže društvenih medija

 

Kao deo reklamnih kampanja, prosleđujemo podatke davaocima usluga društvenih mreža u okviru zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Dodatne informacije možete naći u odeljku “Kako imade.shop koristi moje  podatke za reklamiranje?”.

 

9.4.         Nadležni organi i treća lica

 

Ukoliko smo obavezani službenom ili sudskom odlukom, ili u cilju krivičnog gonjenja, ukoliko bude potrebno, prosledićemo Vaše podatke organima krivičnog gonjenja ili trećim licima.

 

10.           Koja prava na zaštitu podaka o ličnosti imate?

 

Imate sledeća zakonska prava na zaštitu podataka o ličnosti na osnovu sledećih važećih pravnih propisa:

1)    pravo na informisanost (Član 21 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Član 15 GDPR-a) ;

2)    pravo na pristup podacima o ličnosti (Član 26 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti);

3)    pravo na ispravku i dopunu (Član 29 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Član 16 GDPR-a) ;

4)    pravo na brisanje podataka o ličnosti (Član 30 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Član 17 GDPR-a) ;

5)     pravo na ograničenje obrade (Član 31 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Član 18 GDPR-a);

6)     pravo na prenosivost podataka (Član 36 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Član 20 GDPR-a;

7)     pravo na prigovor (Član 37 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti);

8)    pravo na podnošenje pritužbe  (Član 83 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti  i Član 77 GDPR-a);

9)    pravo na opoziv pristanka (Član 15  Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Član 7 (3) GDPR-a) ;

 

 

Važno obaveštenje:

 

-        Da bi obezbedili da Vaši lični podaci ne budu obelodanjeni trećim licima tokom davanja zahteva za informacijama, molimo da dostavite validan dokaz o Vašem identitetu uz Vaš zahtev putem e-maila ili poštom.

-        Savet: Za gore navedeno generalno je dovoljno ako nam pošaljete Vaš zahtev koristeći e-mail adresu sačuvanu na Vašem korisničkom nalogu.

-        Možete da promenite sami većinu Vaših informacija na Vašem korisničkom nalogu. Za ostale slučajeve, molim kontaktirajte korisnički servis na imade@support.com

-        Odgovornost organa nadležnih za zaštitu podataka o ličnosti zavisi od sedišta nadležnih  organa. Vi možete, međutim, da kontaktirate organ nadležan za zaštitu podataka o ličnosti, koje će zatim Vaš prigovor da dostavi nadležnom organu.

-        Ukoliko ste dali saglasnost za obradu Vaših podataka, možete da je povučete u svako doba. Povlačenje saglasnosti nema dejstva na dozvoljenost obrade podataka koji su obrađeni pre vašeg povlačenja saglasnosti.

-        Možete se protiviti obradi Vaših podataka za reklamne svrhe, uključujući direktan marketing (uključujući i u obliku analize podataka) u bilo koje doba i bez navođenja razloga za to.

 

11.           Kada će Vaši podaci da budu izbrisani?

 

Sačuvaćemo Vaše lične podatke sve dok je to potrebno za ciljeve navedene u ovoj Politici o zaštiti privatnosti i kolačićima, naročito za ispunjenje naših ugovornih i zakonskih obaveza. Takođe možemo da sačuvamo Vaše podatke za druge svrhe ako i onoliko dugo koliko nam zakon dozvoljava da ih čuvamo za posebne ciljeve, uključujući odbranu od pravnih zahteva.

 

Ukoliko zatvorite Vaš korisnički nalog, izbrisaćemo sve podatke koje smo sačuvali i koji se odnose na Vas. Ukoliko nije moguće ili neophodno da se Vaši podaci u potpunosti izbrišu iz zakonskih razloga, relevantni podaci biće blokirani za dalju obradu.

 

Šta znači blokiranje: Ako se podaci blokiraju, ograničava se pravo pristupa sistemu i druge tehničke i organizacione mere kako bi se obezbedilo da samo nekoliko zaposlenih mogu da pristupe relevasntnim podacima. Ti zaposleni takođe mogu da koriste blokirane podatke samo za gore navedene svrhe (npr. radi dostavljanja poreskoj upravi u slučaju poreske kontrole).

 

Blokiranje se dešava, na primer, u sledećim slučajevima:

 

-        Vaša narudžbina i podaci o plaćanju i eventualno drugi podaci, generalno, podležu različitim obavezama zadržavanja na osnovu zakona.

-        Čak i ako Vaši podaci ne podležu nikakvoj obavezi zadržavanja na osnovu zakona, možemo da se suzdržimo u slučajevima dozvoljenim zakonom od momentalnog brisanja podataka i umesto toga izvršimo inicijalno blokiranje podataka. Ovo se primenjuje naročito u slučajevima kada nam mogu biti potrebni relevantni podaci za dalju obradu ugovora ili vođenje postupka pravne odbrane (npr. u slučaju reklamacija). Odlučujući kriterijum za trajanje blokade su zakonski rokovi zastarelosti. Nakon što istekne zakonski rok zastarelosti, relevantni podaci biće konačno izbrisani.

 

Od brisanja podataka može da se odustane u slučajevima dozvoljenim zakonom ako su podaci anonimni ili pseudonimni, a brisanje istih bi isključilo ili značajno ometalo obradu  podataka za naučna istraživanja ili statističke svrhe.

 

12.           Kako imade.shop štiti Vaše podatke?

 

Bezbedno prenosimo Vaše podatke koristeći šifrovanje. Ovo važi za Vašu narudžbinu i Vaše prijavljivanje kao klijenta-korisnika u sistem. Šifrovanje vršimo korišćenjem sistema za kodiranje SSL (Protokol bezbednog prenosa). Takođe preduzimamo tehnike i organizacione mere da bi obezbedili naše web stranice i druge sisteme od gubitaka, uništenja, pristupa, izmena ili razglašavanja od strane neovlašćenih lica.

 

13.  Pravo na pritužbu

 

Ukoliko smatrate da je obrada podataka o njegovoj ličnosti izvršena suprotno odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, imate pravo da podnesete pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti, kao i pravo na sudsku zaštitu.

 

 

14.           Izmene ove Politike o zaštiti privatnosti i kolačićima i podaci za kontakt.

 

Dalji razvoj naše web stranice i aplikacija i primena novih tehnologija radi unapređenja usluge koju Vam pružamo i naš biznis model mogu da zahtevaju izmene u Politici zaštite o privatnosti i kolačićima. Stoga Vam preporučujemo da povremeno ponovo čitate ovu Politiku.

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi zaštite podataka kod imade.shop, molimo da nas kontaktirate putem e-mail adrese support@imade.shop.

 

 

 

 

Izjava o kolačićima

Ažururano: 17.02.2021 

Ova Izjava o kolačićima objašnjava kako IMADE D.O.O („IMADE D.O.O.“, imade.shop, „mi“, „nas“ i „naši“) koriste kolačiće i slične tehnologije da bi Vas prepoznali kada posetite našu veb-lokaciju imade.shop („veb-sajt“). Objašnjava šta podrazumevaju ove tehnologije i zašto ih koristimo, kao i Vaša prava da kontrolišete njihovo korišćenje.

 

Šta su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju veb-lokacija skladišti na Vašem računaru, telefonu ili bilo kom drugom uređaju, sa informacijama o Vašim aktivnostima na toj veb-lokaciji. Kolačići su neophodni da bi se olakšala pretraga i da bi se povećala praktičnost za korisnika, a ne štete Vašem računaru.

Kolačići koje je postavio vlasnik veb-lokacije (u ovom slučaju IMADE D.O.O) nazivaju se „kolačići prve strane“. Kolačići koje su postavile druge strane osim vlasnika veb-lokacije nazivaju se „kolačići treće strane“. Kolačići trećih lica omogućavaju karateristike i funkcionalnosti trećih lica da se sprovedu na veb-sajtu ili putem veb-sajta (npr. poput oglašavanja, interaktivnog sadržaja i analitike). Strane koje postave ove kolačiće trećih strana mogu prepoznati Vaš računar kada poseti dotične veb lokacije, kao i kada poseti određene druge veb-lokacije.

 

Zašto koristimo kolačiće?

Kolačiće prve i treće strane koristimo iz nekoliko razloga. Neki kolačići su neophodni iz tehničkih razloga da bi naše veb-lokacije funkcionisale, i mi ih nazivamo „osnovnim“ ili „obaveznim“ kolačićima. Ostali kolačići takođe nam omogućavaju da pratimo i ciljamo interese naših korisnika kako bismo poboljšali korisničko iskustvo na našem veb-sajtu. Treće strane postavljaju kolačiće putem našeg veb-sajta u svrhu oglašavanja, analitike i druge svrhe.

 

Da li ste uključeni u targetirane kampanje?

Treće strane mogu da postave kolačiće na Vašem računaru ili mobilnom uređaju za prikazivanje reklama putem naših veb lokacija. Ove kompanije mogu da koriste informacije o Vašim posetama ovoj i drugim veb lokacijama kako bi pružile relevantne reklame o robama i uslugama koje bi Vas mogle zanimati. Takođe mogu da koriste tehnologiju koja se koristi za merenje efikasnosti reklama. To mogu postići pomoću kolačića ili veb-svetionika za prikupljanje informacija o Vašim posetama ovoj i drugim veb lokacijama kako bi se obezbedile relevantne reklame o robi i uslugama koje bi Vas mogle zanimati. Informacije prikupljene kroz ovaj postupak ne omogućavaju nama ili njima da identifikuju Vaše ime, podatke za kontakt ili druge lične podatke, osim ako ih ne odlučite pružiti.

 

Kako mogu da kontrolišem kolačiće?

Imate pravo da odlučite da li ćete prihvatiti ili odbiti kolačiće. Možete napraviti svoju postavku kolačića tako što ćete kliknuti na odgovarajuće opt-out linkove.

Možete da podesite ili izmenite kontrole veb pretaživača tako da prihvataju ili odbijaju kolačiće. Ako odlučite da odbijete kolačiće, i dalje ćete moći da koristite našu veb stranicu, iako će Vam pristup nekim funkcijama i delovima naše veb stranice biti ograničen. Kako se sredstva pomoću kojih možete odbiti kolačiće putem kontrola veb-pretraživača razlikuju od pretraživača do pretraživača, za više informacija posetite meni pomoći od navedenog pretraživača.

 

Koliko često ćete ažurirati ovu Izjavu o kolačićima?

Ovu izjavu o kolačićima možemo povremeno ažurirati kako bismo odražavali, na primer, promene kolačića koje koristimo ili iz drugih operativnih, pravnih ili regulatornih razloga. Molimo Vas da redovno posećujete ovu Izjavu o kolačićima kako biste bili informisani o našoj upotrebi kolačića i srodnih tehnologija.

 

Datum na vrhu ove Izjave o kolačićima pokazuje kada je poslednji put ažuriran.

 

Gde mogu da dobijem više informacija?

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa našom upotrebom kolačića ili drugih tehnologija, možete nas kontaktirati putem email adrese support@imade.shop

 

 

 


 [B1]Ja Koliko sam videla, nema odeljka sa ovim nazivom, alii ima sa sličnim, pa ako se odnosi na taj naslov, treba samo ovde uskladiti da bude isto.